Review Digital Indoor TV Antenna

Bulan lepas aku ada beli TV baru, sebab TV dah rosak. Sian ke isteri yang tengah syok layan drama kat TV3, tak dapat nak tengok gara-gara TV rosak. Alhamdulillah, murah rezeki bulan lepas, capai target nak beli TV baru. TV baru yang aku beli ada build in digital tuner, jadi mudah lah nak dapatkan siaran Freeview

Tapi malangnya, rumah kitorang terletak jauh dari pemancar. Jadi aku pun try lah beli Digital indoor TV Antenna dari Shoppe.

Spesifikasi Indoor Digital TV Antenna

  • Working Frequency : VHF(174-240Mhz) \ UHF(470-864Mhz
  • VSWR : ≤1.5
  • Impedence : 75Ohm
  • Gain : 25 dBi(with amplifier)
  • Reception Range: 200 miles
  • Size: 210*120*0.8 mm
  • Cable : 1.5C-2V / Black / Length=4M
  • Connector Type:F – head with TV adapter
  • Polarization: Linear
  • Voltage : 5V Power Supply Connector : USB
  • Current Consumption : 20mA
  • Operation Temperature : -45 ~ 85℃
  • Storage Temperature : -45 ~ 85℃
  • Package Include: 1 x Indoor Digital TV Antenna ; 1 x Signal Amplifier Booster for Antenna ; 1 x Manual

Alhamdulillah, sangat bagus indoor digital Tv Antenna ni, tak rugi aku beli. Sekarang dah dapat semua saluran My Freeview TV Channel dengan jelas dengan resolusi HD yang memang terbaik! Takde dah masalah siaran tersangkut-sangkut seperti sebelum ni. So kalau korang hadapi masalah rumah jauh dari pemancar My freeview TV ni, cepat-cepat dapatkan indoor digital TV yer.


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *